cropped Koops opleidingen logo 1
Koops-Novl opleidingen. Dit degelijk Drents familiebedrijf, geleid door Lambert Koops, werd gestart in 1958 in Westerbork door vader Jannes Koops.

Logo Stel Orthopedie verder
Stel Orthopedie is een modern opgezet bedrijf, gevestigd op het bedrijventerrein 'De Vriezerbrug' in Tynaarlo, vlakbij Assen. Met gemotiveerde werknemers, waaronder meerdere motorrijders, en een uitstekende reputatie.

Lukens Tuning Service logo
De hoofdzaak van dit technisch servicebedrijf is het aanpassen van motorfietsen voor gehandicapten. Tevens wordt van hieruit vaak het project Motor Mobiliteit voor Gehandicapten gecoördineerd.

cbrlogo2020
Het CBR (een stichting, opgericht in 1927) is het bureau dat door de overheid is aangewezen om te beoordelen of men op verantwoorde wijze aan het verkeer kan deelnemen. Om legaal met de motor de weg op te mogen, moet je een motorrijbewijs hebben. Maar hoe gaat dat nou als je gehandicapt bent?

RDW logo
RDW | Centrum voor Voertuigtechniek en Informatie. Motorfietsen met een kentekenbewijs hebben meestal een typegoedkeuring. Het kentekenbewijs is alleen geldig wanneer de motor in nagenoeg dezelfde uitvoering verkeert als in deze typegoedkeuring staat beschreven.

SMvG logo
Op initiatief van Henk de Wit werd in 2001 de 'Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten' opgericht. Doel van deze stichting is het geven van voorlichting over de mogelijkheden die er zijn voor mensen met een lichamelijke beperking om aan het verkeer deel te nemen. Vooral het (aangepast) motorrijden wordt gepromoot. Maar ook op het gebied van procedures, voorzieningen, hulpmiddelen en andere bijkomende zaken is er veel kennis en ervaring beschikbaar.